HPC_Studio_Het_Mes_headerHPC_Studio_Het_Mes_header

Bewegwijzering voor het Haags Popcentrum

Toen we werden gevraagd om mee te denken over de bewegwijzering, was het verhaal van het gebouw zoiets als Twins of Spoorloos: een generatie geleden was de katholieke school in Loosduinen precies halverwege het gebouw in tweeën gescheiden. De linkerhelft werd door rockbands onder de naam Haags Popcentrum gebruikt voor studioverhuur; de rechterkant was clubhuis voor de Loosduinse fanfare- en muziekverenigingen. In 2012 werden de tussenmuren afgebroken, de twee helften werden weer één, met het HPC als beheerder van het hele gebouw.

Bewegwijzering is hier een ideale manier om aan bezoekers te laten weten dat deze twee verschillende sferen allebei bij dezelfde gastheer horen.

In de gescheiden jaren hadden de twee helften elk een heel andere sfeer gekregen. Het verschil bleef bij de verbouwing gehandhaafd. Wandelend door een oude schoolgang vol concertposters, beland je nu ineens in een hagelwitte, nagelnieuwe muziekschool. Een nieuwe bewegwijzering was de ideale manier om bezoekers te laten weten dat ze overal in het gebouw bij dezelfde organisatie te gast zijn.

We verbonden de twee helften met een rechttoe, rechtaan routing. Grote zwarte etagenummers, en felrode bordjes die alle bestemmingen aangeven die je kan vinden vanaf de plek waar je staat. Ben je de weg kwijt? Wandel de trap af, steeds één verdieping terug, tot de studio die je zoekt weer op de muur voor je staat aangegeven.

HPC_Studio_Het_Mes_stoelHPC_Studio_Het_Mes_stoel
Studio_Het_Mes_Bewegwijzering_HPC00004Studio_Het_Mes_Bewegwijzering_HPC00004