Arnhemse kwartieren – een publieksvriendelijke en toegankelijke binnenstad

In 2017 hebben alle buurten van de binnenstad van Arnhem een kwartiernaam en een icoon gekregen als onderdeel van de nieuwe voetgangers-bewegwijzering in het centrum. Ze laten aan bezoekers zien dat de Arnhemse binnenstad verschillende kwartieren heeft, én in welk kwartier ze nu winkelen.

Om te zorgen dat de kwartieren nog beter zichtbaar worden, zijn de kwartiericonen gratis te downloaden en te gebruiken.

De iconen zijn bedoeld voor het promoten van de verschillende kwartieren in de binnenstad Arnhem. De gebruiker is gerechtigd de iconen voor dat doeleinde te gebruiken, mits er geen wijzigingen aan de iconen worden aangebracht. Deze iconen mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Neem voor ander gebruik of vragen contact op met de ontwerpers: Studio Het Mes.

[unex_ce_button id="content_t8r49lpwa" button_text_color="#000000" button_font="custom_one" button_font_size="30px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="0px" button_bg_color="#d1d8da" button_padding="30px 72px 30px 72px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="3px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="0px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://www.dropbox.com/s/uux1qdgpir4fvvj/kwartiericonen%20binnenstad%20Arnhem_Studio%20Het%20Mes.zip?dl=0" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Download de Kwartiericonen[/ce_button]

De iconen zijn onderdeel van het project ‘Cadeau voor de Stad, een publieksvriendelijke en toegankelijke binnenstad’. In het kader van het 10-jarig bestaan van Ontwerp Platform Arnhem (OPA), is er door OPA, Helma Bovens, Bernd Volmer en Yin Yin Wong (alledrie alumni ArtEZ) in 2015 een ‘Cadeau voor de Stad’ overhandigd aan het College van Burgemeester en Wethouders. 

Dit cadeau bestond uit een advies om via bewegwijzering de binnenstad toegankelijker en publieksvriendelijker te maken. Zo is er bijvoorbeeld een voorstel gekomen voor een kwartierindeling in de binnenstad en een voorstel voor eenvoudige bewegwijzering voor voetgangers met wandeltijd en kwartieraanduiding. De ontwerpen in deze voorstellen zijn in 2017 uitgevoerd door Studio Het Mes in samenwerking met de gemeente Arnhem en het Platform Binnenstad Arnhem. Meer daarover leest u hier.