Studio Het mes wordt gerund door Matthijs Sluiter, ondersteund door een klein maar fijn netwerk ontwerpers, webbouwers, fotografen, animatoren.

Van 2012 tot 2020 was de studio een zaak van mij en Helma Bovens. Zij wilde wel eens wat anders dan grafisch ontwerpen en ons werk in de studio bleek een goede springplank naar een baan als service designer bij Slachtofferhulp. Ik ben apetrots dat onze tweemanszaak ook een begin is geweest voor een heel ander soort denken en doen dan we binnen onze kleine studio hebben kunnen doen. Nu werk ik solo, maar niet alleen. Met veel van de mensen met wie we vanaf het begin samenwerkten, werk ik nu wat vaker samen.

Ik loop warm voor alles dat met typografie en letters te maken heeft. Naast mijn werk als ontwerper werk ik ook als redacteur bij Fonts In Use — een internationaal, onafhankelijk, online typografiearchief. Op Instagram en Flickr deel ik mijn verzameling type specimens (dat moet natuuurlijk “Letterproeven” zijn, maar wat klinken de Nederlandstalige woorden voor typografie ouderwets!).

Ook op Flickr: een verzameling voorbeelden van belettering in Den Haag. Dat het vooral oude beletteringen zijn komt doordat er nu veel minder wordt geloofd inde waarde van een mooie gevelbelettering voor de eeuwigheid. Terwijl er weinig zo mooi is als een goede gevel met mooie grote letters. Als je een gevel (of containerschip) hebt of weet die een mooie grote belettering nodig heeft, laat het weten!

De studio heeft trouwens ook een Instagram-account.