Mastodon
abri-Onze-Taal-widescreen

Alles over taal voor iedereen

Onze Taal was een van de eerste opdrachtgevers van Studio Het Mes, voor illustraties. Later ontwierpen we alle speciale uitgaven zoals kalenders, boeken, en taalprijzen. In 2022 begon een nieuw hoofdstuk in onze samenwerking: de allereerste huisstijl voor de grootste taalvereniging van de wereld.

TEAM
Ontwerp, art direction: Studio Het Mes (Matthijs Sluiter en Arthur Reinders Folmer)
Logo: Matthijs Sluiter, Franziska Weitgruber
Website: Studio Het Mes, Zicht Creative (Beau van Essen)
Magazine: VRHL

Onze Taal werd opgericht in 1931 door taalpuristen als genootschap met een eigen tijdschrift, en groeide uit tot een vereniging voor álle taalliefhebbers met naast het tijdschrift ook een website, nieuwsbrieven, boeken en een eigen podcast. In 1997 was onzetaal.nl de allereerste website met taaladviezen voor het Nederlands – anno nu een vertrouwde vraagbaak voor maandelijks honderdduizenden taalgebruikers die bijvoorbeeld het verschil zoeken tussen hen en hun. Het negentigjarig jubileum was een goed moment om opnieuw te definiëren waar Onze Taal voor staat. Studio Het Mes was verantwoordelijk voor de nieuwe positionering en huisstijl.

AQUA_OnzeTaal_Logo_animatie
logo-klein-groot-en-tijdschrift

Alles over taal voor iedereen

De nieuwe huisstijl draait om drie kernwaarden: Betrouwbaar, Toegankelijk en Persoonlijk. Een betrouwbare bron van heldere informatie, met nadruk op enthousiasme over taal. Kort samengevat in het nieuwe motto ‘alles over taal voor iedereen’.


OT_2
Datmagje_DSC01293
Onze-Taal-dat-mag-je-spread

On- en offline: één gezicht, één stem

De meeste Onze Taallezers zijn websitebezoekers. In de huisstijl staan de mogelijkheden en beperkingen van webdesign (zoals bijvoorbeeld de digitale toegankelijkheidsnormen) voorop. Alle andere uitingen zoals drukwerk en social media volgen, zodat uitingen op scherm en op papier samen de herkenbaarheid van Onze Taal versterken.

Post
Galileïstraat 63
2561 SZ Den Haag
t: 0641427574
contact@studiohetmes.nl
Studio
The Grey Space In The Middle / P1.04
Paviljoensgracht 20
2512BP Den Haag
Identiteiten
Web
Boeken
Logo’s
Affiches