de doc huisartsende doc huisartsen

De Doc Huisartsen

Zeven verschillende artsen, drie locaties en heel diverse patiënten, samengebracht op een website waar je op elke vraag binnen één klik een antwoord vindt.

De Doc is een huisartsenpraktijk met zeven artsen, een team specialisten en ondersteunend personeel. Ze werken op drie locaties in het centrum van Den Haag – klinkt complex, en dat is het ook. De artsen organiseren de praktijk zo dat cliënten dat niet merken bij contact. Integendeel: de patiënt staat centraal. Waar de praktijk goed geolied is, zag je op de website – die al jaren met kleine stapjes was gegroeid en onderhouden – door de bomen het bos niet meer. Aan Studio Het Mes de vraag om een nieuwe huisstijl en een nieuwe website te ontwikkelen met als kernboodschap ‘prettig kennismaken’.

illustratie de doc3illustratie de doc3

Ben je op zoek naar een huisarts, dan kijk je naar de website want even de praktijk binnen lopen doe je niet. Wel wil je online de indruk krijgen die je in de spreekkamer wenst: toegankelijk, fris, opgeruimd, helder, menselijk en betrouwbaar.

In interviews met de manager, de artsen en de assistenten leerden we dat de Doc meer is dan dat: ze zijn de buurtdokter met zorgprogramma’s op maat, de persoonlijke familiearts die alles van je weet én de moderne studentenhuisarts waar je zelf je arts, tijd en adres mag kiezen. Al die verschillende patiënten hebben hun eigen idee over welke informatie ze willen vinden op de website van hun dokter. Samen met de artsen en assistenten hebben we de meest voorkomende en de belangrijkste vragen zo geordend dat je elk antwoord binnen één klik vanaf de homepagina kunt vinden: van de werkdagen van jouw arts tot specialistische programma’s.

Zo blijft er tijd over voor wat echt belangrijk is: persoonlijke aandacht.

Naast meer tijd over hebben voor wat echt belangrijk is, heeft de nieuwe website nog meer gebracht. Zo heeft De Doc er 500 nieuwe patiënten bij gekregen in één jaar tijd. En verschillende verzekeraars gebruiken de website nu als voorbeeld voor andere huisartsen met het idee, zo doe je dat.

website-de-docwebsite-de-doc

"Eindelijk een frisse nieuwe website! De grote valkuil voor ons was om teveel vanuit de praktijk (intern) te kijken. Matthijs en Helma hebben zich verdiept in hoe patiënten met onze praktijk in contact komen en welke informatie voor hen belangrijk is. Zo hebben we een website gelanceerd waar onze patiënten echt iets aan hebben. Hun reacties en die van collega-praktijken zijn lovend."

Jolanda van Kesteren, praktijkmanager huisartsenpraktijk de Doc

de Doc mobiele websitede Doc mobiele website

Heeft u ook last als u daar drukt? Helma helpt u graag. 
Bel 06 19516074 voor een afspraak of stuur een mail.