THF-header 2000x800THF-header 2000x800

The Hague's Finest

Winkelstraten veranderen in recordtempo. In het centrum van Den Haag openen steeds meer grote ketens hun deuren. In de omliggende wijken vind je steeds meer gepassioneerde, kleine lokale ondernemers. De gemeente Den Haag is trots op die ontwikkelingen. Met citymarketing weten steeds meer inwoners en toeristen de grote trekpleisters te vinden. Maar hoe zet je de kleine ondernemers op de kaart? Studio Het Mes dacht mee.

Laten locals zich verleiden om verder te kijken dan hun vaste winkelrondje? Hoe help je Haagse ondernemers om met één medium toeristen én Hagenaars te bereiken? 

We besloten de kaart letterlijk te nemen en bedachten een optimistische en verleidelijke verpakking: The Hague’s Finest. Een gratis krant, vier keer per jaar, zonder advertenties en met een onafhankelijke redactie. Het hart van de krant is een kaart van Den Haag met ‘honderd zaken om van te houden’. De krant presenteert de winkeliers niet per buurt, maar neemt je op elke pagina aan de hand van thema's mee op een trip, kriskras door de stad. Zo ga je als lezer zonder van je stoel te komen al even mee je stad door op een andere manier dan je gewend was.

thf_logo'sthf_logo's
TheHague'sFinest-975pxTheHague'sFinest-975px
THF_1280_11THF_1280_11

De inhoud is een mix van interviews, producten, blogteksten en andere initiatieven. Alles 100% Haags. Van de makers en medewerkers tot de inhoud en alle letters waarin de tekst is gezet. Samen wakkeren ze de nieuwsgierigheid aan en nodigen ze de lezer uit om op ontdekkingstocht te gaan.

De krant zorgt samen met een ‘open coffee’ voor zichtbaarheid en ontmoetingen. De open coffee is vooral gericht op de ondernemers die in de krant genoemd staan. Voor hen geldt namelijk hetzelfde als hun klanten: ze komen ook niet vaak in andere buurten dan ze gewend zijn. Nu wel. Zo worden ondernemers ambassadeur voor elkaar en kunnen kruisbestuivingen ontstaan.

thf_logo's2thf_logo's2

Wilt u ook eventjes de weg kwijt?
Matthijs weet een leuk café.
Bel 06 41427574 voor een afspraak
of stuur een mail.